14.8 C
Kyiv
Четвер, 19 Вересня, 2024

Найпопулярніші схеми кібершахрайства у 2024

ПолітикаНайпопулярніші схеми кібершахрайства у 2024

У 2024 році кількість звернень громадян до правоохоронних органів через дії інтернет-зловмисників зменшилася порівняно з попереднім роком, хоча водночас зросла кількість виявлених шахрайських угруповань. Кіберполіція України постійно відслідковує нові шахрайські схеми та активно працює над підвищенням обізнаності громадян щодо інтернет-шахрайств.
Про це повідомив начальник відділу протидії різновидам онлайн-шахрайств Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олександр Ульяненков в інтерв'ю виданню «Детектор медіа».
«Ми щодня аналізуємо всі звернення та ділимо їх на підкатегорії. Основна підкатегорія, яку ми зараз бачимо, — це недоставлення замовлень, зроблених через інтернет. Це стосується купівлі-продажу товарів в інтернеті, розміщення оголошення про надання певних послуг, і при цьому отримується часткова або повна передплата. На другому місці — фішинг. Це кваліфіковане шахрайство, де за допомогою методів соціальної інженерії та програмних засобів робляться посилання, які схожі на оригінальні сайти. Третє місце на сьогодні займають дзвінки «з банку»», – сказав Ульяненков.
За повідомленням з офіційного вебпорталу Нацполіції України, npu.gov.ua.
Як не стати жертвою шахраїв під час он-лайн шопінгу: поради рівненських правоохоронців.

Останні новини