17.1 C
Kyiv
Четвер, 19 Вересня, 2024

Чому затримали Усика у Кракові?

ПолітикаЧому затримали Усика у Кракові?

Український боксер Олександр Усик у вівторок не зміг вилетіти рейсом із Кракова до Салонік через те, що авіакомпанія Ryanair не допустила на борт особу, яка його супроводжувала. Про деталі інциденту повідомили речник Карпатського відділу Прикордонної служби Польщі Яцек Міхаловський і представниця краківського аеропорту "Баліце" Наталія Вінсе.
За словами Міхаловського, двоє громадян України, один з яких був відомий спортсмен, опинилися в ситуації, коли один з них не був допущений на рейс, а інший відмовився летіти без супроводжуючого. Він зазначив, що через це обидва втратили статус пасажирів, але відмовилися залишати зону виходу на посадку, що призвело до затримки рейсу. Оскільки прохання працівників авіакомпанії про залишення цієї зони не були виконані, викликали прикордонників з групи спецреагування.
Прикордонники застосували кайданки до одного з громадян як превентивний захід для супроводу до службового приміщення, де його відразу звільнили. Затримані не чинили опору, проте перебували у збудженому стані. В аеропорт також прибув український консул, а після проведеної бесіди затримані отримали лише попередження, без додаткових санкцій.
Міхаловський підкреслив, що інциденти такого типу не є рідкісними для цього аеропорту й трапляються кілька разів на тиждень. Літак до Салонік через це вилетів із годинним запізненням.
Наталія Вінсе, речниця краківського аеропорту, зазначила, що після інциденту Усик разом із супроводжуючим залишили аеропорт і більше не поверталися. Представники прикордонної служби та аеропорту не повідомили причини, чому особу, яка супроводжувала боксера, не допустили на борт.
Раніше повідомлялося, що Олександр Усик заявив про непорозуміння, яке було швидко врегульоване, й подякував українським дипломатам за підтримку.
Про це повідомляє Укрінформ, ukrinform.ua.

Останні новини