13.1 C
Kyiv
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

У Тбілісі вбито відому трансгендерну жінку

У середу в Тбілісі було жорстоко вбито...

Київський театр опери і балету для дітей та юнацтва отримав нову назву

19 вересня на пленарному засіданні Київради було...

ЗМІ: Ізраїль створив підставну компанію з виробництва пейджерів, які продавали членам “Хезболли”

СвітЗМІ: Ізраїль створив підставну компанію з виробництва пейджерів, які продавали членам “Хезболли”

Ізраїль заснував підставну компанію, яка видавала себе за угорську, щоб продати ліванському угрупованню “Хезболла” тисячі пейджерів, які одночасно вибухнули, убивши і поранивши багатьох людей. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела в американській розвідці.

За інформацією джерел, Ізраїль створив план заснування підставної компанії з виробництва пейджерів ще до того, як лідер “Хезболли” Хасан Насралла закликав членів угрупування не носити мобільні телефони, використовуючи пейджери.

У зв’язку з цим компанія BAC Consulting, яка нібито була угорською, отримала контракт на виробництво пейджерів від імені тайванської компанії Gold Apollo. Крім того, також було створено ще дві підставні компанії, через які Ізраїль приховував, що насправді пейджери створювали офіцери їхньої розвідки.

Зазначається, що в переданих угрупованню пейджерах були батареї з вибухівкою PETN. Поставки пристроїв до Лівану розпочалися влітку 2022 року, проте швидко зросли після того, як лідер “Хезболли” засудив використання мобільних телефонів.

Copy Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

Останні новини