11 C
Kyiv
Вівторок, 22 Жовтня, 2024

ООН прокоментувала поїздку генсека до Росії на саміт БРІКС

Заступник речника генсека ООН Фархан Гак зауважив,...

Чи є зараз забруднення в річках Сейм і Десна? У Міндовкілля відповіли, – ВІДЕО

Внаслідок забруднення річок Сейм і Десна суттєво...

Структура власності юридичної особи з ЄДР – відтепер на VKURSI

ФінансиСтруктура власності юридичної особи з ЄДР – відтепер на VKURSI

Структура власності юридичної особи з ЄДР – відтепер на VKURSI

На платформі VKURSI для комплексної перевірки контрагентів відтепер можна отримати структуру власності юрособи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб у вигляді, в якому її долучили до реєстраційної справи.

Користувачі платформи великих даних VKURSI відтепер можуть отримати структуру власності юридичної особи з ЄДР у тому вигляді, в якому її долучили до реєстраційної справи. Розширена новина про запуск рішення опублікована в блозі платформи.

Кнопка «Структура власності» – вже у кожному досьє юрособи, при натисканні на яку користувач потрапляє на окрему сторінку зі структурою власності. Документ можна переглядати, а також завантажити скановану копію структури власності у вигляді, в якому вона долучена до реєстраційної справи ЄДР.

Структура власності є офіційним документом і невідʼємною частиною витягу з ЄДР. Як і інші дані з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, такі як витяг з ЄДР або установчі документи, структура власності надається VKURSI з електронним підписом ДП «НАІС», технічного адміністратора реєстрів Міністерства юстиції України, який забезпечує повноту та цілісність даних з кваліфікованою позначкою часу.

Цінно, що структура власності юросіб у обов’язковому порядку містить РНОКПП, або реєстраційний номер облікової картки платника податків (раніше – ІПН). За умови використання отриманого таким способом РНОКПП бенефіціара та/чи засновника користувачі платформи VKURSI можуть на 100% точно визначити групу юридичних осіб під спільним контролем (ГСК), групу повʼязаних контрагентів (ГПК) або промислово-фінансову групу (ПФГ) за допомогою професійної системи VKURSI для перевірки зв’язків фізосіб за РНОКПП у ЄДР.

Результати перевірки зв’язків контрагента на основі пошуку за РНОКПП містять дані про підприємства, у яких особа-власник РНОКПП є кінцевим бенефіціарним власником, засновником, власником істотної участі, контролером, керівником, представником, підписантом.

Таке поєднання технологічних рішень VKURSI забезпечує фахівцям у сфері фінансового моніторингу бажану оперативність перевірки кінцевого власника, структури власності, зв’язків контрагента і 100% її точність.

Так, відповідно до Закону України про фінмоніторинг, Постанови НБУ №65 і №107 про здійснення банками та установами фінансового моніторингу під час належної перевірки СПФМ зобов’язані:

  • визначити осіб, які мають прямий і непрямий вирішальний вплив,
  • встановити бенефіціара юрособи /факт його відсутності,
  • отримати структуру власності юридичної особи з метою її розуміння.

Щоб отримати консультацію щодо нових продуктів і рішень VKURSI, просто зареєструйтесь за цим покликанням. Після цього надішліть, будь ласка, запит на знайомство з експертом, який забезпечить доступ до рішень VKURSI для їх повноцінного вивчення на 7 днів повністю безкоштовно. Крім цього, організує повноцінну презентацію на рівні особистого діалогу, департаменту чи компанії.

Нагадуємо, що Відповідно до Закону України про державну реєстрацію та Наказу Міністерства юстиції України про порядок надання відомостей з ЄДР:

  • невід’ємною частиною витягу з Єдиного державного реєстру щодо юридичної особи, який містить відомості з Єдиного державного реєстру станом на дату формування такого витягу, є сканована копія установчого документа та структура власності такої юридичної особи у вигляді, в якому вони долучені до реєстраційної справи, за умови їх наявності в реєстраційній справі в електронній формі;
  • витяги в паперовій та електронній формі мають однакову юридичну силу;
  • зміст відомостей з Єдиного державного реєстру в електронній формі, що надаються з використанням сервісної послуги у формі прикладного програмного інтерфейсу цього реєстру, відповідає змісту витягу з Єдиного державного реєстру, у тому числі в частині установчих документів та структури власності юридичної особи.

    Усе найцікавіше за тиждень у нашому дайджесті:

    Підписатися

    Останні новини